24 maart 2024

Hi Tevero leden!

Tevero en Fysiotherapie de Essen zijn gaan samenwerken!
Jeroen Busch van Fysiotherapie de Essen en Mauri Hesselink van Tevero hebben een overeenkomst gesloten waarbij beide partijen elkaar versterken. De gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan de leden van jullie mooie club ondersteunen bij blessures en het voorkomen daar van.

Tennis is een fantastisch mooie sport, maar zoals bij elke sport zijn er een aantal specifieke blessures. Denk bijvoorbeeld aan schouderklachten. De opslag tijdens het tennissen is zeer belastend voor de schouder, en kan pezen en kapsels van de schouder overbelasten. De schouder kan stijf  en pijnlijk worden in een bepaalde richting, er kan een overbelasting ontstaan, of er kan een scheur in het peesweefsel ontstaan. Polsklachten komen ook veel voor bij tennissers, ook dit hangt uiteraard samen met het slaan van de bal waarbij veel krachten op de schouder komen. Daarnaast zijn er nog rugklachten en problemen met de knie of enkel.

Onze praktijk heeft een breed aanbod gericht op het onderzoeken en behandelen van sporters. Het begint met een goede intake en onderzoek. Weten hoe het ontstaan is, wat het is, en samen met jou een plan maken voor herstel. In sommige gevallen maken we op onze locatie in Oldenzaal (op de Essen, 5 minuten rijden vanaf Rossum) zelf een echo om te beoordelen hoe de toestand van bijvoorbeeld een pees is.

Na de intake komt de behandelfase. Onze gespecialiseerde sport en manueel therapeuten hebben uitgebreide mogelijkheden om je te behandelen. Denk aan het geven van oefeningen om je spieren te versterken en herstel te bevorderen, het revalideren na  een blessure, het toepassen van dry needling, pne/epte bij langdurige peesblessures, of het losmaken van spieren en gewrichten. Bij klachten van voet, enkel of knie werken we zelfs samen met onze podotherapeut. Onze manueel therapeuten helpen je bij klachten aan nek, rug, of bijvoorbeeld je heup of enkel. We hebben zowel in Rossum als in Oldenzaal uitgebreide revalidatie mogelijkheden.


Zoals je leest hebben we zelf het nodige in huis! In sommige gevallen is het verstandig om een sporter met letsel in te sturen voor vervolg onderzoek.  Wist je dat we ook hele korte lijnen hebben met de sportmedische kliniek van OCON in Hengelo? Wel zo handig!

Kortom: Veel plezier met tennissen! Denk eraan een goede warming up te doen. Het is verleidelijk om de baan op te gaan en gelijk een paar keer lekker tegen die bal aan te meppen, maar verstandig is het niet. Vragen over een goede warming up? Laat het ons weten! Mocht je een blessure hebben opgelopen, neem dan snel contact met ons op. In een vroeg stadium kun je vaak met de nodige adviezen al een heel eind komen. Onze cliënten geven ons over meerdere jaren gemiddeld een rapportcijfer 9.1! Wij staan voor je klaar, waar kunnen we jou mee helpen?


Je kunt ons bereiken via de volgende kanalen:

T: 0541-518016
WhatsApp: 0683841159

Sportieve groet, Fysiotherapie de Essen

Thijplein 1, de Cocer
Sportschool Bossink
Zilverschoon 151-153 (Oldenzaal: 5 minuten rijden vanaf Rossum)

< Terug naar nieuwsberichten