Ademhaling

Ademhaling
Heeft u problemen met de ademhaling? Ademt u te snel of te oppervlakkig onder bepaalde omstandigheden? Krijgt u hier last van? Bijvoorbeeld van duizeligheid of kortademigheid? De specialist helpt u!

De specialist helpt u!
In het verleden werd hiervoor alleen basis ademhalingstherapie als oplossing gebruikt. Hierbij wordt aangeleerd tot een rustige (buik) ademhaling te komen. Fysiotherapie de Essen biedt echter meer met hartcoherentie. Deze methode gaat verder dan alleen de beschreven ademhalingstherapie en richt zich ook op een andere belangrijke factor in relatie tot angst, spanning en stress: de variatie in het hartritme.

Achtergrond informatie ademhalingstherapie en hartcoherentie
Met hartcoherentie kan naast de ademhaling ook de variantie in het hartritme in kaart worden gebracht, waardoor een meer compleet inzicht van uw klachten gemaakt kan worden. Door betere diagnostiek kun je ook gerichter worden behandeld. Met behulp van speciale apparatuur  en oefeningen die jezelf kunt uitvoeren kun je leren te ontspannen in verschillende situaties. Dat kan zijn in het dagelijks leven, bij gespannen momenten, of tijdens werk of sport.
Wilt u meer weten over hartcoherentie en of dit voor u geschikt kan zijn? Kijk dan op onze pagina over hartcoherentie: https://www.fysiotherapiedeessen.nl/hart-coherentie-1/ voor meer informatie.
 
De specialist
Suzanne Oost is gespecialiseerd in het behandelen van ademhalingsklachten met ademhalingstherapie en hartcoherentie.
Heeft u klachten gerelateerd aan de ademhaling, en wilt u weten of hier iets aan te doen is? Heeft u een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze praktijk: 0541-518016 of info@fysiotherapiedeessen.nlAfspraak maken? Bel ons