Fysiotherapie bij bekken en stuit klachten in Oldenzaal & Rossum - Geen wachtlijst!

Fysiotherapie bij bekken pijn en stuit klachten

Ben je zwanger, pas bevallen of heb je nog steeds klachten vanaf zwangerschap, bevalling of kraamtijd?
Én heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil of uitstralend in het bovenbeen?

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap komt veel voor, en kan verschillende oorzaken hebben. Door de zwangerschap wordt het lichaam voorbereid op de bevalling en ontstaan veranderingen in het bekkengebied. Hormonen maken niet alleen de bekkengewrichten soepeler, maar ook de gewrichten in de onderrug en de gewrichten tussen rug/bekken.
Dat kan resulteren in andere bewegingspatronen, een andere coordinatie van de lage rug en bekken regio. Daardoor kun je klachten krijgen bij (lang) lopen, (lang) staan, (lang) zitten, opstaan, of bijvoorbeeld omdraaien in bed.

Onze collega Dana Nijhuis heeft speciale cursussen gevolgd behorende bij de methode Rost. Ook Voor meer informatie over deze internationale therapie vorm, kijk je op: https://www.rosttherapy.com/nl/informatie-over-bekkenpijn-of-stuitpijn/

Binnen Fysiotherapie de Essen werkt zij waar nodig samen met onze manueel therapeuten. Ook zij hebben uitgebreide kennis van de lage rug en bekkenregio. Zo bieden we jou optimale therapie en kunnen we jouw klachten zo snel mogelijk verhelpen.

We bieden momenteel geen fysiotherapie gericht op klachten van de bekkenbodem, zoals incontinentie voor urine of ontlasting, of pijn bij het vrijen. We adviseren je daarvoor een master bekkenfysiotherapeut in de regio te zoeken.

Neem contact op met Dana Nijhuis voor een afspraak of meer informatie. Je kunt haar bereiken op: dana@fysiotherapiedeessen.nl. Een appje sturen kan ook (niet bellen): 0683841159, of telefonisch: 0541-518016.
 

 

 

 

 

 

 


Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Nicole Elderink

Nicole Elderink

Dana Nijhuis

Dana Nijhuis

 

Afspraak maken Bel ons