slidepix14

Afspraak maken? Bel ons


Ik heb het Corona virus gehad

Het uitbreken van de Corona crisis heeft de wereld in 2020 flink in z’n greep gehouden. Wereldwijd zijn er ontzettend veel mensen besmet geraakt met dit virus, en helaas zijn velen overleden.
Voor mensen die een zware variant van Corona hebben gehad, en in het ziekenhuis of zelfs op de IC zijn beland, breekt een periode van revalidatie aan.

Deze revalidatie zal zich richten op het bestrijden van vermoeidheid, het trainen van de algehele conditie en het vergroten van de spiermassa. Ook komt het Post Intensive Care Syndroom (PICS)  voor bij mensen die op de IC hebben gelegen met Corona.  Klachten die hierbij horen zijn vermoeidheid, spierzwakte en (zenuw)pijn. Daarnaast bestaat er klachten als kortademigheid, haaruitval, gewrichtsklachten, geheugen- en concentratieproblemen, psychische problematiek en een verminderde weerstand.

Omdat de revalidatie van mensen die Corona hebben gehad met de juiste kennis dient te gebeuren stelt het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie richtlijnen op. Dat geeft fysiotherapeuten handvatten om gericht om te gaan met deze nieuwe cliënten groep.
Fysiotherapie de Essen heeft de kennis in huis om deze specialistische zorg te kunnen leveren. Zo hebben wij ervaring met het begeleiden van mensen met COPD en een geriatrie fysiotherapeut in huis. We werken binnen de praktijk ook samen met een psychosociaal therapeut. Daarnaast hebben we uitgebreide revalidatie mogelijkheden voor cliënten van alle niveaus. Wij staan voor je klaar! Wil je meer info over de revalidatie na Corona neem dan contact met ons op.


Therapeuten

Nicole Elderink

Nicole Elderink

Marjan Oude Nijhuis

Marjan Oude Nijhuis

 

Afspraak maken? Bel ons