< Terug naar nieuwsberichten

Darmkrampjes bij baby's

Darmkrampjes bij baby's
29 januari 2021
Darmkrampjes bij baby’s
Vele jonge moeders en vaders herkennen het volgende beeld bij hun baby: het kindje huilt veel, maakt vuistjes met de handjes, is onrustig en blijkt moeilijk te troosten. Er lijkt iets met je kindje aan de hand, hij of zij heeft ergens last van, maar het is niet duidelijk wat precies.
Het is goed om te weten dat bovenstaande symptomen kunnen wijzen op het bestaan van darmkrampjes bij je baby. Darmkrampjes zijn onschuldig, maar wel heel vervelend voor het kind, en de ouders. Want het is erg vervelend om je kindje zo te zien worstelen, en kan je als ouder behoorlijk onzeker maken over wat je er toch aan moet doen.

Oorzaken darmkrampjes
Darmkrampjes kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te gulzig drinken, teveel voeding binnen krijgen, wisseling van voeding en het voedingspatroon van de moeder. Deze zaken kunnen allemaal van invloed zijn op het zich nog ontwikkelende maag/darmstelsel bij je baby, en ook leiden tot het ontstaan van darmkrampjes.
Dingen die je zelf al kunt doen om darmkrampjes te vermijden of te verminderen zijn rustig voeden van de baby. Neem de tijd voor een boertje tijdens en na het drinken. Breng rust in het drinken, en voorkom lucht in de speen van de fles. Bij het geven van borstvoeding kan het verstandig zijn sommige etenswaren als moeder te vermijden.

Oplossingen voor darmkrampjes
Onze master kinderfysiotherapeut Evelien Geurts kan ook wat voor je kindje en jou betekenen. Want met haar specifieke kennis over dit probleem, kan zij samen met jou werken aan de oplossing. Zo krijg je informatie en adviezen over het normale beloop van darmkrampjes, en hoe je deze kunt voorkomen of beinvloeden. Ze leert je massage technieken om de darmkrampjes te verminderen, en kan je adviseren over til en draag technieken die van invloed kunnen zijn. Evelien kan ook bepalen of het verstandig is dat je kindje gezien wordt door een arts.

Wil je meer weten over darmkrampjes bij je kindje? Wil je weten wat je er zelf aan kunt doen, of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken van onze kinderfysiotherapeut? Neem dan contact op met Evelien Geurts – Muskee: mail haar op evelien@fysiotherapiedeessen.nl of stuur haar een WhatsAppje op 0683841159.

< Terug naar nieuwsberichten