< Terug naar nieuwsberichten

Jeroen Busch 10 jaar bij Fysiotherapie de Essen

Jeroen Busch 10 jaar bij Fysiotherapie de Essen
FysioBlog, 12 mei 2017
Jeroen Busch 10 jaar bij Fysiotherapie de Essen!

Wat deed jij tien jaar geleden? Ergens in het voorjaar van 2007 kwam ik als fysiotherapeut in dienst van Fysiotherapie de Essen, destijds met Jan Tijhof en John Huls als praktijkhouders, en een ander team van therapeuten om mij heen. Hoewel tien jaar een bescheiden periode is in de geschiedenis van de praktijk is er een hoop veranderd.

Aanvankelijk werkte ik als basis fysiotherapeut en begeleide ik de groepen van ons eigen trainingsconcept, MediTrain. In die tijd studeerde ik af als kaakfysiotherapeut na een 2 jarige opleiding, en was ik al begonnen met de 3 jarige master opleiding tot manueel therapeut.

Nadat ik mijn studie tot manueel therapeut met goed gevolg had afgerond heb ik samen met Jan Tijhof een maatschap gevormd. Dit gaf mij de gelegenheid om mijn ideeën meer naar voren te brengen. Geleidelijk vormde zich het team van therapeuten dat er nu is en hebben we als praktijk een mooi aanbod aan specialisaties weten neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie, dry needling en oncologie fysiotherapie. Dit voorjaar is daar nog de echografie bijgekomen, een mooie aanvulling op onze diagnostische mogelijkheden.

In 2015 kwam door het pensioen van mijn collega een einde aan de maatschap. Sinds die tijd ben ik alleen praktijkhouder, een leuke en uitdagende functie. Gelukkig weet ik mij gesteund door een team van geweldige collega’s waar ik iedere dag mee mag samenwerken. Allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten, kennis en kunde, mede waardoor Fysiotherapie de Essen verworden is tot wat het nu is: een bloeiende praktijk waar een prettige sfeer heerst, en waar op vakinhoudelijk hoog niveau gewerkt wordt aan de gezondheid van onze cliënten.

Eén van de zaken die ik altijd belangrijk heb gevonden, en nog altijd vind, is de vakinhoudelijke kwaliteit. Buiten alle regeltjes en concepten die enkele zorgverzekeraars hanteren, en die mijns inziens niet per definitie iets betekenen voor de kwaliteit van de zorg, is het ontzettend belangrijk om een aantoonbaar goede therapeut te zijn. Het was en is mijn wens dat alle fysiotherapeuten binnen onze praktijk op master niveau zijn opgeleid binnen hun eigen specialisatie. Dit betekent dat de therapeut de hoogst mogelijke vakinhoudelijke opleiding heeft gevolgd binnen zijn of haar specialisme, en zich blijft ontwikkelen op dit gebied.

In de afgelopen jaren heb ik echter ook geleerd dat er meer dan dat nodig is om een goede therapeut te zijn. Menselijkheid, een luisterend oor, invoelend vermogen, oprechte interesse en nog andere kwaliteiten maken samen met de vakinhoudelijke kennis dat wat in mijn ogen een goede fysiotherapeut is. Dat zijn unieke eigenschappen die bij iedere persoon anders zijn.

In tien jaar tijd kan er een hoop veranderen. Er zijn nog veel meer dingen veranderd dan ik benoemd heb, en er gaat ook nog veel meer veranderen. Toch zijn ook dingen hetzelfde gebleven. Eén daarvan is mijn plezier in het dagelijks werk. Niet alleen de technische aspecten daarvan, maar zeker ook het persoonlijke contact met de mensen die ervoor kiezen om naar Fysiotherapie de Essen te komen, en het samenwerken met mijn fijne collega’s. Regelmatig sta ik hier even bij stil en ben ik ontzettend dankbaar voor deze zaken. Zo houd ik het hopelijk nog wel weer tien jaar vol! Tegen die tijd schrijf ik er misschien wel weer een column over. Want in tien jaar tijd kan er een hoop veranderen, maar sommige dingen blijven hetzelfde.

Vriendelijke groet,

Jeroen Busch
(Kaak)Fysiotherapeut
Master manueel therapeut
Fysiotherapie de Essen

< Terug naar nieuwsberichten