< Terug naar nieuwsberichten

Oplossing voor stuit pijn bij Fysiotherapie de Essen

25 juni 2021
Stuitpijn is een vervelende klacht die soms jarenlang wisselend aanwezig is, en een negatieve invloed op de kwaliteit van leven kan hebben. Mensen met een pijnlijk stuitje hebben pijn bij het gaan zitten, langdurig zitten of het gaan staan vanuit zit.  De oorzaak van deze klachten kan gelegen zijn in een standsafwijking van het stuitje ten opzichte van het heiligbeen. Deze standsafwijking bestaat vaak ten gevolge van een ongeluk of bevalling, zelfs als dit al langer geleden aan de orde is geweest.

Dana Nijhuis is gespecialiseerd in een specifieke methode gericht op stuitklachten: NIMOC. Deze afkorting staat voor: ‘Non-Invasive Mobilization Of the Coccyx, en is een milde uitwendige behandeling van het stuitje gericht op het herstellen van de afwijkende stand. De kortdurende mobilisatie wordt in zit uitgevoerd en is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de client.
De NIMOC geeft Dana Nijhuis een specifieke mogelijkheid om cliënten met stuitpijn te behandelen. De behandeling is zeer effectief: vaak is na de eerste behandeling al een vermindering van de klachten merkbaar.

Herken je je in bovenstaande klachten, of wil je meer informatie over NIMOC, neem dan contact op met Dana Nijhuis via dana@fysiotherapiedeessen.nl

< Terug naar nieuwsberichten