< Terug naar nieuwsberichten

Wanneer naar de bekkenfysiotherapeut?

Wanneer naar de bekkenfysiotherapeut?
2 september 2022
Wanneer naar de bekkenfysiotherapeut?

De fysiotherapie heeft zich de afgelopen decennia flink gespecialiseerd,
en dat komt de kwaliteit ten goede. Door gespecialiseerde fysiotherapie
in te zetten kun jij als client verwachten dat je zo gericht mogelijk wordt
geholpen. Binnen Fysiotherapie de Essen verzorg ik de bekkenfysiotherapie, een hele mooie specialisatie waarbij ik veel voor mensen kan betekenen.

Bekkenfysiotherapie houdt zich bezig met verschillende klachten die samen kunnen hangen met organen in de bekkenregio. Denk maar aan het per ongeluk verliezen van plas of ontlasting, pijnlijk bewegen tijdens zwangerschap, prostaat problematiek, of klachten bij het vrijen. Ook bij operaties in de onderbuik, of stuitklachten is bekkenfysiotherapie de aangewezen therapie vorm.

Als bekkenfysiotherapeut ben ik er voor mannen en vrouwen. Iedereen met klachten in het bekkengebied kan de meerwaarde van bekkenfysiotherapie ervaren. Vaak worden behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie, sommige indicaties worden vergoed uit de basisverzekering.

Hoewel er soms enige schaamte kan zijn ten aanzien van klachten als incontinentie of problemen bij het vrijen is dit niet nodig. Gun jezelf een oplossing voor jouw probleem, je kunt er zoveel bij winnen! De eerste stap is een gesprek, waarin jij mij vertelt waar je last van hebt. Samen bepalen we dan wat we kunnen doen, en hoe we dat gaan aanpakken.

Wil je meer weten over de indicaties voor bekkenfysiotherapie? Kijk dan op: https://tinyurl.com/fysiobekken voor meer informatie. Vragen aan mij kun je stellen per email: sandra@fysiotherapiedeessen.nl. Een afspraak maken kan door te bellen met 0541-518016, of een whatsapp te sturen naar 0683841159.

Vriendelijke groet,

Sandra Spoolder – Bruggeman
Master bekkenfysiotherapeut i.o.
Fysiotherapie de Essen
Zilverschoon 151 Oldenzaal
Thijplein 1 Rossum
www.fysiotherapiedeeessen.nl

< Terug naar nieuwsberichten