Revalidatie na Corona

Onze collega Marjan Oude Nijhuis heeft de kennis in huis om deze specialistische zorg bij ex Corona patienten  te kunnen leveren. Ze heeft de cursus 'revalidatie na Corona' gedaan. Daarnaast is zij Geriatrie Fysiotherapeut. Ook hebben wij ervaring met het begeleiden van mensen met COPD, een chronsiche long aandoening. We werken in de praktijk direct samen met een psychosociaal therapeut. Daarnaast hebben we uitgebreide revalidatie mogelijkheden voor cliënten van alle niveaus. Wij staan voor je klaar!

Het uitbreken van de Corona crisis heeft de wereld in 2020 flink in z’n greep gehouden. Wereldwijd zijn er ontzettend veel mensen besmet geraakt met dit virus, en helaas zijn velen overleden.
Voor mensen die een zware variant van Corona hebben gehad, en in het ziekenhuis of zelfs op de IC zijn beland, breekt een periode van revalidatie aan.

Deze revalidatie zal zich richten op het bestrijden van vermoeidheid, het trainen van de algehele conditie en het vergroten van de spiermassa. Ook komt het Post Intensive Care Syndroom (PICS)  voor bij mensen die op de IC hebben gelegen met Corona.  Klachten die hierbij horen zijn vermoeidheid, spierzwakte en (zenuw)pijn. Daarnaast bestaat er klachten als kortademigheid, haaruitval, gewrichtsklachten, geheugen- en concentratieproblemen, psychische problematiek en een verminderde weerstand.

Omdat de revalidatie van mensen die Corona hebben gehad met de juiste kennis dient te gebeuren stelt het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie richtlijnen op, en is er een speciale cursus. Dat geeft fysiotherapeuten handvatten om gericht om te gaan met deze nieuwe cliënten groep.

 


Therapeut

Marjan Oude Nijhuis

Marjan Oude Nijhuis

 

Afspraak maken Bel ons