Afspraak maken? 0541-518016 Bel ons


Rug

Rugpijn

U heeft last va uw (lage) rug? Voelt u pijn of stijfheid? Heeft u moeite met omdraaien in bed, opstaan of lange tijd staan?  Heeft u daarbij ook uitstralende pijn of tintelingen in uw been/benen? Ervaart u krachts- of gevoelsverlies in uw been? Er is wat aan te doen: Fysiotherapie de Essen biedt gespecialiseerde therapie.

Wat doen wij voor u?

Fysiotherapie de Essen biedt uitstekende diagnostiek en behandeling van (lage) rugklachten. Onze manueel therapeuten zijn op master niveau opgeleid en scholen zich regelmatig bij op het gebied van één van de meest veel voorkomende klachten: rugpijn. Ook zijn onze manueel therapeuten aangesloten bij het RugNetwerkTwente, een samenwerking met de medisch specialisten van OCON. Fysiotherapie de Essen heeft als enige in Oldenzaal ook de beschikking over de RugScan met de Spinal Mouse. Deze technologie stelt ons in staat om voor u zichtbaar te maken hoe uw rug functioneert en hoe dit samenhangt met uw rugklacht.

Onze therapeuten maken samen met u een inschatting over welke therapie voor u de beste is.

Er is aandacht voor het zo optimaal mogelijk bewegen van de wervels, zenuwen en spieren in uw rug, maar ook van de invloed van uw heupen en bovenrug op uw rugklacht. Ook wordt uw houding en uw dagelijks functioneren betrokken bij de behandeling. Als er andere factoren van belang zijn worden deze ook betrokken in het behandeltraject.

Wat kunt u zelf doen?

Specifieke oefeningen dragen bij aan een spoedig en langdurig herstel van rugklachten. Ook aanpassingen in uw houding en dagelijks leven kunnen van belang zijn voor een langdurig resultaat. Uw therapeut begeleidt u hier in.
 

Waarom Fysiotherapie de Essen

Bij Fysiotherapie de Essen vinden we dat ieder mens zich zo goed mogelijk moet kunnen bewegen binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. Bewegen is namelijk van levensbelang, voor nu en in de toekomst. Daarom is uw beweging óók onze zorg en werken we samen met u aan preventie en behandeling van klachten op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zijn allen op master niveau geschoold en volgen regelmatig cursussen omdat we u de best mogelijke diagnostiek én behandeling willen bieden.


Achtergrond informatie Lage Rugpijn


Lage rugpijn

Bij lage rugpijn heeft u pijn in uw onderrug die kan uitstralen naar uw bil of been. Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan pijnlijk zijn. Waar rugpijn vandaan komt, is lastig om aan te geven. Meestal is er geen sprake van ziekte of blijvende schade. Rugpijn kan een vervelende invloed hebben op uw dagelijkse leven, maar het is prettig om te weten dat rugpijn in de meeste gevallen vanzelf overgaat.  
 

Hoe vaak komen rugklachten voor en bij wie?

Lage rugpijn komt veel voor. Tussen de 50 en 90% van de volwassenen zal ooit in zijn leven een episode van lage rugpijn doormaken. Jaarlijks is dit ongeveer 20% van de bevolking. Sommigen krijgen maar één keer rugklachten, bij anderen komen de klachten geregeld terug.

Wat zijn risicofactoren?

Onder andere de volgende factoren kunnen de kans op rugpijn vergroten:

  • Te weinig lichamelijke activiteit
  • Lang in één houding zitten of staan (bijvoorbeeld repeterend werk)
  • Plotselinge, hevige inspanningen
  • Blootstelling aan veel trillingen (bijvoorbeeld door trillende voertuigen of machines)
  • Overgewicht
  • Stress

 

Afspraak maken? 0541-518016 Bel ons