Afspraak maken? Bel ons


Stuit klachten

Door onze bekkenfysiotherapeut Marjolein Spiekstra wordt de NIMOC uitgevoerd bij stuitpijn. ‘Non-Invasive Mobilization Of the Coccyx’ (NIMOC) is een milde uitwendige behandeling van het os coccygis (stuitje) gericht op het herstellen van de afwijkende stand van het stuitje door een heel milde, uitwendige beweging. De kortdurende mobilisatie wordt in zit uitgevoerd en is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de patiënt.
 
Deze methode geeft een extra mogelijkheid voor de bekkenfysiotherapeut om patiënten met stuitpijn, maar ook bekkenpijnklachten, liesklachten en anuskramp te behandelen. Direct na deze behandeling gebeurt het dikwijls dat er een merkbaar verschil optreedt tijdens het zitten, bukken en/of lopen of bij het uitvoeren van de Active Straight Leg Raise, ASLR. Daarnaast wordt vermindering van klachten gezien bij patiënten met incontinentieklachten voor urine of ontlasting, dyspareunie of patiënten die moeite hebben om de urine of ontlasting kwijt te raken door de NIMOC-stuit behandeling.
 
De NIMOC-stuit behandeling wordt bij Fysiotherapie De Essen toegepast door master bekkenfysiotherapeut Marjolein Spiekstra. Meer informatie via marjolein@fysiotherapiedeessen.nl.


Therapeut

Marjolein Spiekstra

Marjolein Spiekstra

 

Afspraak maken? Bel ons