Afspraak maken? Afspraak maken?


Ademhaling

Ademhaling
Heb je problemen met de ademhaling? Adem je te snel of te oppervlakkig onder bepaalde omstandigheden? Heb je hier last van? Bijvoorbeeld van duizeligheid of kortademigheid? De specialist helpt je!

De specialist helpt je!
In het verleden werd hiervoor alleen basis ademhalingstherapie als oplossing gebruikt. Hierbij wordt aangeleerd tot een rustige (buik) ademhaling te komen. Fysiotherapie de Essen biedt echter meer met hartcoherentie. Deze methode gaat verder dan alleen de beschreven ademhalingstherapie en richt zich ook op een andere belangrijke factor in relatie tot angst, spanning en stress: de variatie in het hartritme.

Achtergrond informatie ademhalingstherapie en hartcoherentie
Met hartcoherentie kan naast de ademhaling ook de variantie in het hartritme in kaart worden gebracht, waardoor een meer compleet inzicht van uw klachten gemaakt kan worden. Door betere diagnostiek kun je ook gerichter worden behandeld. Met behulp van speciale apparatuur  en oefeningen die jezelf kunt uitvoeren kun je leren te ontspannen in verschillende situaties. Dat kan zijn in het dagelijks leven, bij gespannen momenten, of tijdens werk of sport.
Wil je meer weten over hartcoherentie en of dit voor jou geschikt kan zijn? Kijk dan op onze pagina over hartcoherentie: https://www.fysiotherapiedeessen.nl/hart-coherentie-1/ voor meer informatie.
 
De specialist
Ilse Kelder en Dana Nijhuis zijn gespecialiseerd in het behandelen van spannings- en ademhalingsklachten met ademhalingstherapie en hartcoherentie.
Heb je klachten gerelateerd aan de ademhaling, en wil je weten of hier iets aan te doen is? Heb je een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze praktijk: 0541-518016 of ilse@fysiotherapiedeessen.nl


Therapeuten

Ilse Kelder

Ilse Kelder

Dana Nijhuis

Dana Nijhuis

 

Afspraak maken? Afspraak maken?