Valpreventie

Valpreventie

Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar en van deze valpartijen vergt zo’n 12% medische behandeling.
De risicofactoren voor vallen zijn zeer divers, en een aanpak met persoonlijke aandacht is dan ook vereist. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van obstakels in de thuis situatie, duizeligheid, bepaald medicijn gebruik, of spierzwakte.
Fysiotherapie de Essen heeft specifieke kennis in huis en kan u helpen bij de preventie van vallen. Ook komen valtechnieken en het opstaan na vallen aan bod.
 

Vallen verleden tijd

Binnen Fysiotherapie de Essen wordt gewerkt met de principes van het ‘Vallen verleden tijd’ programma dat door de Sint Maartenskliniek is ontwikkeld. Dit programma is door het RIVM met de hoogst mogelijke erkenning gewaardeerd: ‘bewezen effectief’. In dit programma wordt aandacht besteed aan informatie verstrekking, actief trainen van de behendigheid, stabiliteit en coördinatie, het vallen op zich en het opstaan na een val. Ook kan de thuissituatie bezocht worden om de aanwezige risico’s in kaart te brengen.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor valpreventie, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze praktijk. Telefoon 0541-518016

Waarom Fysiotherapie de Essen

Bij Fysiotherapie de Essen vinden we dat ieder mens zich zo goed mogelijk moet kunnen bewegen binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. Bewegen is namelijk van levensbelang, voor nu en in de toekomst. Daarom is uw beweging óók onze zorg en werken we samen met u aan preventie en behandeling van klachten op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zijn allen op master niveau geschoold en volgen regelmatig cursussen omdat we u de best mogelijke diagnostiek én behandeling willen bieden.

Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Marjan Oude Nijhuis

Marjan Oude Nijhuis

 

Afspraak maken? Afspraak maken?