Afspraak maken? Afspraak maken?


Aangezichtsverlamming

Beide kanten van het gezicht hebben een nervus facialis ofwel aangezichtszenuw. Deze zenuw zorgt voor de gelaatsexpressie van het aangezicht (mimiek). Ook het sluiten van ogen en mond wordt geregeld door deze zenuw.

Een verlamming van deze zenuw wordt ook wel de parese van Bell genoemd, naar een engels arts. De aandoening kent verschillende oorzaken waarvan het herpes simplex virus de bekendste is. De verlamming kenmerkt zich in de eerste fase door een afhangende mond, het verminderen van de plooi tussen neus en mondhoek en een wijder ooglid. Het sluiten van het oog lukt niet volledig: er blijft wat oogwit zichtbaar. Dat onderscheid deze verlamming ook van een halfzijdige verlamming als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding.

Mimetherapie is bewezen effectief bij het revalideren van mensen met een aangezichtsverlamming. De behandeling dient zo snel mogelijk na het terugkeren van de eerste beweging gestart te worden. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact op nemen. De huisarts kan alvast beginnen met medicinale behandeling en verwijzen naar de mimetherapeut.

Jeroen Busch is geregistreerd mimetherapeut. Hiermee behoort hij tot een selecte groep van therapeuten in Nederland. Mimetherapie helpt mensen hun gezicht, expressie en symmetrie weer onder controle te krijgen. Neem voor meer informatie contact op.


Therapeut

Jeroen Busch

Jeroen Busch

 

Afspraak maken? Afspraak maken?