Afspraak maken? Bel ons


Dystonie - Methode Bleton

De Bleton-methode is een benadering voor de behandeling van dystonie, een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door onvrijwillige spiercontracties die abnormale bewegingen en houdingen veroorzaken. De methode is ontwikkeld door de Franse fysiotherapeut Françoise Bleton en omvat een combinatie van manuele therapie en oefeningen.

De Bleton-methode begint met een grondige evaluatie van de spierspanning en de bewegingsbeperkingen van de patiënt. Vervolgens worden manuele technieken gebruikt om de spierspanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten. Deze technieken omvatten onder andere massage, rekken, mobilisatie en het toepassen van druk op bepaalde punten van het lichaam.

Na de manuele therapie worden oefeningen gebruikt om de spieren te versterken en de bewegingscontrole te verbeteren. Deze oefeningen zijn specifiek gericht op de gebieden die worden beïnvloed door de dystonie en omvatten vaak elementen van fysiotherapie, yoga en andere disciplines.

De Bleton-methode is een individuele benadering en is ontworpen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van elke patiënt. Het doel van de methode is om de spierspanning te verminderen, de bewegingsvrijheid te vergroten en de patiënt te helpen beter controle te krijgen over zijn of haar bewegingen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze methode niet voor alle vormen van dystonie geschikt is en dat het belangrijk is om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voordat u een behandeling begint.


Therapeut

Jeroen Busch

Jeroen Busch

 

Afspraak maken? Bel ons