PNE / EPTE

 
Peesklachten kunnen langdurig bestaan en veel beperkingen en pijn veroorzaken. 
Denk bijvoorbeeld aan een hielspoor, achillespees of kniepees blessure die maar niet over gaat, of steeds weer terug komt. Vaak is er al van alles geprobeerd en is er heel wat therapie versleten. Ondertussen kun je niet sporten en ervaar je klachten in het dagelijks leven.

Fysiotherapie de Essen biedt met PNE een oplossing voor dit probleem. PNE is een relatief nieuwe behandelmethode die z'n effecten al heeft bewezen bij sporters van alle niveaus. PNE staat voor Percutane Naald Electrolyse, hetgeen zoveel betekent als stroom zetten op een naald die in de pees wordt gestoken. 

Middels deze techniek wordt een nieuw herstel van het weefsel gestimuleerd, en treedt er een soort reset op in het herstel van langdurige klachten. Uiteraard moet er ook gekeken worden naar de verdere bewegingsketen. Waarom heb je deze klachten gekregen? Wat zijn de factoren die hierop van invloed zijn? Samen met onze master sport fysiotherapeut maak je hierover een inschatting. Mocht het nodig zijn dan kunnen onze master manueel therapeuten meekijken ten aanzien van de verdere bewegingsketen.

De behandeling start met het maken van een echo om inzicht te krijgen in het aangetaste gebied waar de klacht uit voortkomt. Dan wordt er een dunne naald in precies dat gebied gebracht, en wordt er en electrisch stroompje in het gebied afgegeven. Dat brent het herstel proces op gang. 

Fysiotherapie de Essen biedt zowel Percutane Electrolyse, als EPTE. Verschil tussen beiden is dat Percutane Electrolyse door de hogere intensiteit structurele veranderingen in het weefsel optreden. Bij EPTE is dit niet, of in mindere mate het geval. 

Binnen onze praktijk heeft onze master sportfysiotherapeut Nathalie Kip de cursus Percutane Electrolyse en EPTE gedaan. Heb je hier meer vragen over? Wil je weten wat deze therapie vorm voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Nathalie via: nathalie@fysiotherapiedeessen.nl  of bel de praktijk op 0541-518016. 


Therapeut

Nathalie Kip

Nathalie Kip

 

Wil jij van je pees klachten af? Maak dan nu een afspraak voor PNE