slidepix14

Revalidatie Oldenzaal & Rossum

Revalidatie bij Fysiotherapie de Essen Oldenzaal

Heb je longklachten, bijvoorbeeld COPD of heb je op de intensive care gelegen en heb je PICS (post intensive care syndroom)?
Heb je een ongeval gehad, of ben je geoperereerd?
Heb je bijvoorbeeld een nieuwe knie, een nieuwe heup, of ben je aan je voorste kruisband geopereerd?
Dan volgt zeer waarschijnlijk een periode van revalidatie om weer zo goed mogelijk te leren functioneren in het dagelijks leven of sportsituatie.
Ook daarvoor kun je bij Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal en Rossum terecht. We hebben uitgebreide revalidatie mogelijkheden, waaronder goed uitgeruste sport- en revalidatieruimtes en zelfs een zwembad! Daarnaast staat ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten voor je klaar. Wij helpen jou met een goede en verantwoorde revalidatie!

Revalidatie
De revalidatie verloopt over het algemeen aan de hand van protocollen, waarin aandacht is voor conditie, beweeglijkheid, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met jouw persoonlijke mogelijkheden en onmogelijkheden. Bij Fysiotherapie de Essen draait het namelijk om jou.

Wij zetten een stap extra
Hoewel revalidatie tot het basis arsenaal van elke fysiotherapeut behoort kan Fysiotherapie de Essen met haar uitgebreide aanbod van specialisaties een duidelijke meerwaarde leveren. Zo kan de manueel therapeut bij een nieuwe knie of nieuwe heup naast de normale revalidatie beoordelen of er sprake is van problemen in aangrenzende gewrichten, en kan de sportfysiotherapeut samen met u in kaart brengen wat uw doelen en mogelijkheden op sport gebied kunnen zijn na de revalidatie. Onze in longaandoeningen gespecialsieerde fysiotherapeuten helpen je bij verschillende long aandoeningen.

Contact met uw medisch specialist
Fysiotherapie de Essen is aangesloten bij het RugNetwerk Twente en ClaudiatioNet. Dat is een samenwerkingsverband tussen de medisch specialisten van OCON en een selecte groep fysiotherapeuten. Ben je of word je aan je rug geopereerd dan ben je bij onze praktijk aan het juiste adres voor een optimale revalidatie. Ook bij het revalideren na een knie of heup operatie hebben wij indien nodig contact met de medisch specialist.

De revalidatie begint bij je thuis
De revalidatie na een ongeval of operatie begint soms bij je thuis. Dat is gemakkelijk omdat je over het algemeen nog niet zo mobiel zult zijn, maar ook biedt dit de kans om te revalideren in de eigen omgeving met alle mogelijkheden en onmogelijkheden die daar bij horen. Bij je thuis komen is voor onze therapeuten geen enkel probleem. Wij verzorgen huisbezoeken in Oldenzaal, maar ook in de omliggende dorpen, zoals bijvoorbeeld de Lutte, Rossum en Weerselo.
Als je een fase verder bent wordt de revalidatie meestal voortgezet in de praktijk. Binnen onze praktijk wordt voor de revalidatie naast persoonlijke aandacht en specialistische kennis van de begeleidend therapeut onder andere gebruik gemaakt van moderne oefenapparatuur die op luchtdruk werkt en instelbaar is per halve kilo. Zo kan de voor jou optimale belasting gekozen worden, passend bij de fase van jouw revalidatie.

Vergoeding
Over het algemeen valt revalidatie binnen het basispakket dat elke Nederlander heeft, met uizondering van de eerste 20 behandelingen. Deze worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Heb je hierover vragen, stel deze gerust. Contact informatie vind je hieronder.

Afspraak maken
Ook voor revalidatie kun je je vol vertrouwen melden bij Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal.
Voor vragen, meer informatie of aanmelden bel: 0541-518016,  of mail: info@fysiotherapiedeessen.nl.
Langs komen voor persoonlijk contact kan natuurlijk ook!
Graag tot ziens bij Fysiotherapie de Essen.


Therapeuten

Nathalie Kip

Nathalie Kip

Marjan Oude Nijhuis

Marjan Oude Nijhuis

 

Afspraak maken? Bel ons