slidepix14

Revalidatie Oldenzaal & Rossum

Revalidatie bij Fysiotherapie de Essen Oldenzaal

Revalidatie na een ongeval, een operatie aan uw rug of een nieuwe knie of  nieuwe heup?
Ook daarvoor kunt u bij Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal en Rossum terecht. We hebben uitgebreide revalidatie mogelijkheden, waaronder goed uitgeruste revalidatieruimtes en zelfs een zwembad!

Revalidatie
De revalidatie verloopt over het algemeen aan de hand van protocollen, waarin aandacht is voor beweeglijkheid, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met uw persoonlijke mogelijkheden en onmogelijkheden. Bij Fysiotherapie de Essen draait het namelijk om u. Dat komt ook terug in ons motto: ‘Uw beweging, onze zorg’.

Wij zetten een stap extra
Hoewel revalidatie tot het basis arsenaal van elke fysiotherapeut behoort kan Fysiotherapie de Essen met haar uitgebreide aanbod van specialisaties een duidelijke meerwaarde leveren. Zo kan de manueel therapeut bij een nieuwe knie of nieuwe heup naast de normale revalidatie beoordelen of er sprake is van problemen in aangrenzende gewrichten, en kan de sportfysiotherapeut samen met u in kaart brengen wat uw doelen en mogelijkheden op sport gebied kunnen zijn na de revalidatie.

Contact met uw medisch specialist
Fysiotherapie de Essen is aangesloten bij het RugNetwerk Twente. Dat is een samenwerkingsverband tussen de medisch specialisten van OCON en een selecte groep fysiotherapeuten. Bent u of wordt u aan uw rug geopereerd dan bent u bij onze praktijk aan het juiste adres voor een optimale revalidatie. Ook bij het revalideren na een knie of heup operatie hebben wij indien nodig contact met de medisch specialist.

De revalidatie begint bij u thuis
De revalidatie na een ongeval of operatie begint vaak bij u thuis. Dat is gemakkelijk omdat u over het algemeen nog niet zo mobiel zult zijn, maar ook biedt dit de kans om u te revalideren in uw eigen omgeving met alle mogelijkheden en onmogelijkheden die daar bij horen. Bij u thuis komen is voor onze therapeuten geen enkel probleem. Wij verzorgen huisbezoeken in Oldenzaal, maar ook in de omliggende dorpen, zoals bijvoorbeeld de Lutte, Rossum en Weerselo.
Als u een fase verder bent wordt de revalidatie meestal voortgezet in de praktijk. Binnen onze praktijk wordt voor de revalidatie naast persoonlijke aandacht van de begeleidend therapeut onder andere gebruik gemaakt van moderne oefenapparatuur die op luchtdruk werkt en instelbaar is per halve kilo. Zo kan de voor u optimale belasting gekozen worden, passend bij de fase van uw revalidatie.

Vergoeding
Over het algemeen valt revalidatie binnen het basispakket dat elke Nederlander heeft, met uizondering van de eerste 20 behandelingen. Deze worden uit de aanvullende verzekering vergoed. Heeft u hierover vragen, stel deze gerust. Contact informatie vindt u hieronder.

Afspraak maken
Ook voor revalidatie kunt u zich vol vertrouwen melden bij Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal.
Voor vragen, meer informatie of aanmelden kunt u bellen: 0541-518016, mailen: info@fysiotherapiedeessen.nl, of langs komen voor persoonlijk contact. Graag tot ziens bij Fysiotherapie de Essen.


 

Afspraak maken? Bel ons