slidepix14

Afspraak maken? Bel ons


Radiculair syndroom - Nek 'hernia'

Cervicaal Radiculair Syndroom (CRS)


CRS wordt in de volksmond ook wel een 'nekhernia' genoemd. Dat deze benaming feitelijk onjuist is laten we verder buiten beschouwing.

Wat goed is om te weten is dat een CRS tot vervelende klachten kan leiden in zowel de nek als de arm. Denk maar aan pijn, tintelingen, doofheid of verlies van gevoel en krachtsverlies in de arm of hand. Afhankelijk van de zenuwwortel die bekneld is in de nek, projecteren de klachten zich in een bepaald gebied.

Fysiotherapie de Essen biedt uitstekende diagnostiek en behandeling bij CRS. Allereerst is een goede diagnostiek belangrijk: als je niet weet waardoor de klachten bestaan kun je ook niet succesvol behandelen.

Binnen Fysiotherapie de Essen zijn meerdere master manueel therapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en behandelen van CRS: o.a. Jeroen Busch, Nicole Elderink en Ronald Roerink. Allen hebben ze de nodige ervaring met CRS, het onderzoek en de behandeling daarvan.

In sommige gevallen komt iemand met CRS in contact met de neuroloog of de neurochirurg. Het is goed te weten dat de master manueel therapeuten van Fysiotherapie de Essen samenwerken met deze specialisten.

Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Nicole Elderink

Nicole Elderink

Sam Dikken

Sam Dikken

 

Afspraak maken? Bel ons