slidepix14

Hoofdpijn


Afspraak maken? Bel ons!


Hoofdpijn

Hoofdpijn

Heb je hoofdpijn? Bonkende of stekende pijn? Zit de pijn boven de ogen of aan de zijkant van je hoofd? Heb je pijn op je achterhoofd? Komt de hoofdpijn uit de nek, uit je kaken of heeft deze misschien en andere oorzaak? Blijf er niet mee rond lopen: de specialist helpt u!

De specialist helpt u!

Jeroen Busch is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten. Hij is master manueel therapeut en orofaciaal (hoofd/kaak/gezicht) therapeut en heeft verschillende cursussen en masterclasses op het gebied van hoofdpijn gevolgd. Door jarenlange ervaring met diagnostiek en behandelen van hoofdpijnklachten en zijn gecombineerde kennis op het gebied van zowel nek als hoofd/kaak/gezicht is hij specialist op dit gebied. Jeroen Busch werkt samen met onder andere huisartsen, specialisten en andere disciplines bij de diagnostiek en behandeling van hoofdpijnklachten.

Achtergrond informatie hoofdpijn

In een wetenschappelijk onderzoek van alleen Europese artikelen werd het voorkomen in de algemene bevolking van hoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine berekend. Van alle volwassenen had 61% van de vrouwen en 45% van de mannen het voorgaande jaar hoofdpijnklachten. Bij kinderen (vanaf 5 jaar) en jeugd bedroeg dit 53%. Uit een ander onderzoek blijkt dat op enig moment 58,4% van de kinderen hoofdpijn heeft. (bron https://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-hoofdpijn)
Volgens de Nederlandse vereniging van hoofdpijnpatiënten zijn de kosten voor zorg en verzuim gerelateerd aan mensen met hoofdpijnklachten in Nederland alleen per jaar zo’n €3,1 miljard. (bron hoofdpijnpatienten.nl)
 
Hoewel enkele vormen bekend zijn, zijn er veel meer vormen van hoofdpijn dan vaak gedacht wordt. Dat betekent dat ook de diagnostiek en behandeling van deze vormen uiteenloopt. De International Headache Society is de autoriteit op het gebied van hoofdpijn en classificatie. Enkele vormen die worden onderscheiden zijn:

Primaire hoofdpijnvormen: migraine, tensiontype headache (vaak spanningshoofdpijn genoemd), trigeminale hoofdpijn, clusterhoofdpijn.
Secundaire hoofdpijnvormen: hoofdpijn na een trauma, hoofdpijn door afhankelijkheid van een stof, hoofdpijn met psychiatrische achtergrond, cervicogene hoofdpijn
Restgroep: cranioneuropathien.

De behandeling van hoofdpijn begint bij de juiste diagnostiek, en omvat meer dan het masseren van de nek. Bij verschillende soorten hoofdpijn horen ook verschillende oplossingen. Jeroen Busch heeft de meest recente kennis ten aanzien van deze klacht, en werkt graag met u aan de oplossing.

Samenwerking
Indien nodig werkt Jeroen op gebied van hoofdpijn samen met Marloes Lentfert van MarLe Psychosociale therapie. Mocht Jeroen van mening zijn dat dit voor u van meerwaarde kan zijn dat zal hij dit met u bespreken.

Heb je hoofdpijn en wil je weten of hier iets aan te doen is? Heb je een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze praktijk: 0541-518016 of info@fysiotherapiedeessen.nl


Therapeut

Jeroen Busch

Jeroen Busch

 

Afspraak maken? Bel ons!