slidepix14

Echografie Oldenzaal & Rossum

 

Wat is echografie?

Echografie is bij de meeste mensen bekend vanuit de zwangerschapsdiagnostiek en het zichtbaar maken van het ongeboren kind. Deze techniek kan ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.

Middels gebruik van echografie zijn we bij Fysiotherapie de Essen in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Fysiotherapie de Essen beschikt over moderne echo apparatuur en een aantal in echografie gespecialiseerde medewerkers. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen we u doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Echografie geeft de mogelijkheid tijdens het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen, mocht dit relevant zijn.

Waarom echografie?

Echografie is een snelle, pijnloze en veilige manier om een diagnose te stellen, te bevestigen of uit te sluiten. Ook kan de ernst van een bepaalde blessure of aandoening in kaart worden gebracht, en kan de mate van herstel en de vordering van de therapie in beeld worden gebracht.  Tijdens een echodiagnostisch onderzoek kan de client actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke hij ziet.

Vergoeding

Echografie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Onze therapeuten zullen met u overleggen of het zinvol is een echo te maken. Indien u zelf denkt dat dit zinvol kan zijn, bespreek dit dan met de fysiotherapeut. Ook als uw eigen fysiotherapeut geen echo aanbiedt kunnen wij u van dienst zijn. U of uw behandelend fysiotherapeut krijgt dan van Fysiotherapie de Essen een verslag met daarin de bevindingen.

Nathalie Kip, Ronald Roerink en Ellen Lubben zijn gespecialiseerd in echografie. Zij volgen cursussen op dit gebied en hebben de nodige ervaring. Ook wordt er binnen onze praktijk periodiek onderling geoefend en worden er ervaringen uitgewisseld. Echografie is een echte vaardigheid, en die is alleen top als er vaak gebruik van wordt gemaakt.

Therapeuten

Nathalie Kip

Nathalie Kip

Sam Dikken

Sam Dikken

 

Afspraak maken? Bel ons