Afspraak maken? Afspraak maken?


Radiculair syndroom - 'Hernia'

Een radiculair syndroom wordt in de volksmond ook nog wel eens een hernia genoemd.
Hernia betekent echter letterlijk uitstulping en heeft in veel gevallen niet een directe link met de klachten die iemand ervaart. Radiculair syndroom dekt de lading beter, en geeft aan dat er een irritatie van een zenuwwortel in de rug bestaat. Op basis daarvan kan het beeld van rugpijn en beenpijn ontstaan.

Er bestaan ook veel misverstanden ten aanzien van deze klacht. Hardnekkige ideeen zijn dat er altijd een MRI gemaakt moet worden, dat een operatie waarschijnlijk is of dat de therapeut iets 'recht kan zetten'. Dit zijn allemaal achterhaalde ideeen, die helaas nog steeds de ronde doen.

Onze manueel therapeuten zijn uitgebreid geschoold in de diagnostiek en behandeling van klachten bij een radiculair syndroom, en zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke onderbouwing hierbij. Ook zijn zij lid van het RugNetwerk Twente, waarbij een selecte groep in rugklachten gespecialiseerde fysiotherapeuten in samenwerking met medisch specialisten de kwaliteit van de behandeling bij verschillende rugklachten verhogen.

Wil jij jouw klachten laten onderzoeken en behandelen door ervaren en gespecialiseerde therapeuten? Neem dan contact op met onze praktijk. Fysiotherapie de Essen, voelbaar beter. 


Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Sam Dikken

Sam Dikken

 

Afspraak maken? Afspraak maken?