slidepix14

RugFit & NekFit

RugFit & NekFit- Daar word je echt beter van!

Heb jij last van je rug of nek, en wil je daar een lange termijn oplossing voor? Werk dan samen met onze gespecialiseerde therapeuten aan een duurzaam herstel!  Wil jij echt beter worden door therapie én training? Lees dan verder.

Last van je rug of je hebben is natuurlijk een vervelend probleem.
Die pijn die je ervaart bij opstaan, lang staan of lopen, of bijvoorbeeld omkijken kun je missen als kiespijn. Misschien kun je zelfs je sport, hobby’s of werk niet meer uit oefenen, en dat is niet wat je wilt.

Er lijkt een hype gaande waarin beweegaanbieders, zonder specifieke kennis van aandoeningen van het menselijk lichaam, zich uitgeven voor behandelaars en mensen met klachten proberen te begeleiden. Maar hebben zij wel de juiste kennis in huis? Want welke rug- of nekklacht is nou onschuldig, en welke niet? Waar moet je rekening mee houden bij bepaalde symptomen, of zijn er zelfs rode vlaggen (mogelijke alarmsignalen) aanwezig? En welke spieren zijn eigenlijk van belang om te trainen? Is lenigheid de oplossing, of juist een risicofactor? Spelen de gewrichten, zenuwen en beleving van de cliënt misschien ook een rol?

Hoewel de combinatie met bewegen goed is, is het juist diagnostiseren van nek of rugklachten een eerste basis om tot een goede oplossing te komen. Een huis heeft ook een goede fundering nodig, anders zakt het weg. RugFit & NekFit zijn maatwerk oplossingen voor jouw persoonlijke situatie, en niet een standaard oefenprotocol dat over iedereen met klachten gegoten wordt.

Dit kan alleen met de achtergrond van specifieke kennis en een gedegen paramedische opleiding. Denk er maar eens over na. Onze manueel therapeuten, die bij uitstek dé specialist zijn in het behandelen van nek en rugklachten, hebben eerst een 4-jarige opleiding tot fysiotherapeut gevolgd, daarna een 3-jarige opleiding tot manueel therapeut én scholen zich regelmatig bij op dit vlak. Met alle respect voor beweegaanbieders, dit niveau halen zij niet. En dat hoeft ook niet, want dat is niet de core business van een beweegaanbieder. Overigens kunnen beweegaanbieders, zoals bijvoorbeeld sport- of yoga scholen, een prima aanbod hebben voor het bereiken van een gezonde dosis lichaamsbeweging. En dat maakt het risico op klachten weer kleiner.

Fysiotherapie de Essen maakt al jaren gebruik van de combinatie tussen fysiotherapie, manuele therapie en training. Niet voor niets zijn we aangesloten bij RugNetwerkTwente, en krijgen we regelmatig mensen met klachten ingestuurd door bijvoorbeeld OCON.
We hebben uitgebreide kennis en ervaring in huis, en beschikken daarnaast over twee uitgebreide sport- en oefenruimtes. De ene ruimte is gereserveerd voor fitness apparatuur (circuit-training) die we gericht kunnen inzetten bij nek- en rugklachten, de andere ruimte is…. leeg! Daar kunnen we jou goed beoordelen, zien hoe je beweegt en je vrije trainingen in de ruimte laten doen. Trainingen die na een uitvoerige intake & onderzoek door een gespecialiseerde manueel therapeut specifiek voor jouw situatie zijn gegeven. Dit kan zowel individueel als in groepsverband, en als je klachten hebt kan deze oefentherapie zelfs onder je fysio vergoeding vallen.

Meer weten? Wil jij geen risico lopen met nek- of rugklachten? Wil je een goede behandeling maar ook zelf werken aan je herstel door te trainen? Kies voor kwaliteit, kies voor Fysiotherapie de Essen.


Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Sam Dikken

Sam Dikken

 

Afspraak maken? Ja ik wil een afspraak.