slidepix14

Kind Centrum de Essen

Kind Centrum de Essen - Onderdeel van GezondheidsCentrum de Essen

Er is iets moois ontstaan op de Essen: KindCentrum de Essen. Dit team is een samenwerkingsverband tussen de kinderfysiotherapeut, logopedist, kinderergotherapeut, podotherapeut, psychosociaal therapeut en voedingscoach. De betrokken therapeuten zijn allemaal werkzaam binnen Gezondheidscentrum de Essen, aan de Zilverschoon op de Essen.

Door de bundeling van krachten, kennis en kunde, en de korte lijnen met onder andere kinderartsen, is er een groep therapeuten ontstaan die als doel heeft de gezondheid van kinderen, van zuigeling tot puber, te bevorderen. Dit doen zij door kinderen gezamenlijk te zien, bijvoorbeeld tijdens het voetjesspreekuur, maar ook door tijdens een 1 op 1 sessie te signaleren of een kind ook op andere gebieden hulp zou kunnen gebruiken.

Zo houdt Evelien onze kinderfysiotherapeut tijdens de PeuterGym bijvoorbeeld in de gaten of haar ook zaken opvallen met betrekking tot de spraak van een kind. Andersom ziet Marthe de logopedist of haar motorische zaken opvallen waarvoor de kinderfysiotherapeut of Sabine de kinderergotherapeut ingeschakeld zouden kunnen worden. Zo werkt het ook met Esma, onze podotherapeut, en Marloes de psychosociaal therapeut. Kristy, onze voedingscoach, richt zich speciaal op overgewicht en voeding bij kinderen.

Uiteraard wordt hetgeen bij jouw kind gesignaleerd wordt altijd eerst met jou als ouder besproken, en krijg je een advies. Zo kan gezamenlijk met jou als ouder besloten worden wat op dat moment het beste is voor de gezondheid van jouw kind. Jouw kind staat hierin centraal.
Vragen over KindCentrum de Essen en of zij iets voor jouw kind kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar: evelien@fysiotherapiedeessen.nl


Therapeut

Evelien Geurts - Muskee

Evelien Geurts - Muskee

 

Afspraak maken? Bel ons