slidepix14

Wil je van je nekklachten af? Bel ons!


Nek pijn

Nekpijn

Last van je nek? Voel je pijn of stijfheid? Heb je er ook hoofdpijn bij, of uitstraling naar je arm? Er is wat aan te doen: Fysiotherapie de Essen biedt gespecialiseerde therapie op top niveau.

Wat doen wij voor jou?

Fysiotherapie de Essen biedt uitstekende diagnostiek en behandeling van nekklachten. Afhankelijk van jouw klacht kun je terecht bij onze top geschoolde manueel therapeuten en fysiotherapeuten.

Er is aandacht voor het zo optimaal mogelijk bewegen van de wervels, zenuwen en spieren in uw nek en bovenrug. Ook wordt uw houding en uw dagelijks functioneren betrokken bij de behandeling. Als er andere factoren van belang zijn, denk bijvoorbeeld aan spanning, dan kunnen we u daar ook mee van dienst zijn. We maken ook gebruik van onze trainings mogelijkheden bij nekklachten.

Onze therapeuten maken samen met jou een inschatting over welke therapie voor jou de beste is.

Wat kun je zelf doen

Specifieke oefeningen dragen bij aan een spoedig en langdurig herstel van nekklachten. Ook aanpassingen in jouw houding en dagelijks leven kunnen van belang zijn voor een langdurig resultaat. Je therapeut bespreekt dit met jou.

Waarom Fysiotherapie de Essen

Bij Fysiotherapie de Essen vinden we dat ieder mens zich zo goed mogelijk moet kunnen bewegen binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. Bewegen is namelijk van levensbelang, voor nu en in de toekomst. Daarom is uw beweging óók onze zorg en werken we samen met jou aan preventie en behandeling van klachten op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zijn allen op master niveau geschoold en volgen regelmatig cursussen omdat we jou de best mogelijke diagnostiek én behandeling willen bieden.

 

Achtergrond informatie nekpijn

Wat is nekpijn?
 

De nek vormt de verbinding tussen het bovenlichaam en het hoofd. De nekwervels, spieren en andere verbindingen zorgen voor een stevige fixatie, maar laten tegelijkertijd ook mogelijkheden voor beweging over. Al deze structuren kunnen aanleiding geven tot nekpijn. Vaak voelt nekpijn aan als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Soms kunt u uw hoofd minder goed draaien. De nekspieren voelen vaak gespannen en stijf aan.

Klachten en symptomen bij nekpijn

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Concentratiestoornissen
  • Uitstralende pijn naar de armen
  • Tintelingen in de hand of vingers

Wat zijn risicofactoren?

Nekklachten ontstaan vaak geleidelijk. Verschillende werkgerelateerde eigenschappen staan bekend als risicofactor voor het ontstaan van nekpijn, zoals hoge werkdruk, langdurig in dezelfde houding werken of vanuit een ongemakkelijke of verkeerde werkhouding. Ook langdurig autorijden, hoge of juist lage armsnelheid tijdens het werk en werken in een tochtige omgeving kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en spieren verkrampen, waardoor de pijn ontstaat. 

 

 

 

 


Therapeut

Jeroen Busch

Jeroen Busch

 

Wil je van je nekklachten af? Bel ons!