Psychosociale therapie - MarLe

MARLE Praktijk voor psychosociale therapieMijn naam is Marloes Lentfert en werk sinds 2018 als psychosociaal therapeut binnen mijn eigen praktijk. Op de afdeling voor eetstoornissen van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg heb ik 5 jaar lang waardevolle werkervaring opgedaan, tevens ben ik werkzaam geweest voor Stichting ES. Zij bieden emotionele support via chat en e-mail. Dat ik binnen Gezondheidscentrum de Essen zelfstandig kan werken, maar ook kan samenwerken met alle collega’s binnen het centrum vind ik een geweldige combinatie voor mijzelf, maar zeker ook voor cliënten.
Niet lekker in je vel
Het leven zit vol ups en downs, iedereen komt ook minder mooie perioden tegen in het leven en kent negatieve gedachten en gevoelens. Hoe we daarmee omgaan is voor iedereen verschillend en op ieder moment verschillend. De een praat erover, de ander schrijft, sport, schildert, noem maar op. Maar soms weet iemand even niet hoe om te gaan met zo’n moeilijke periode, het is te ingewikkeld. Iemand kropt zijn problemen op, wordt somber, sluit zich af van anderen en gaat twijfelen aan zichzelf. Herkenbaar? Je bent niet gek, niet raar, het is niet erg om je zo te voelen, maar wel vervelend voor jezelf. Therapie kan hierbij uitkomst bieden.
Wat doe ik
Als psychosociaal therapeut in Twente behandel ik mensen die tijdelijk uit balans zijn geraakt. Ik begeleid het veranderingsproces waar iemand door heen gaat, waarbij ik uitga van iemands veerkracht en autonomie, die nu even niet zo gemakkelijk beschikbaar lijkt. Jij als cliënt staat centraal. Ik help je bij het inzichtelijk krijgen van het probleem waar je tegenaan loopt en waardoor het komt dat dit voor jou een probleem is geworden. Ik help je bij het leren (her)kennen van de patronen waarin je vastloopt en hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan. Ik begeleid je bij het (terug)vinden van dat wat jij belangrijk vindt in het leven, het vinden van je kwaliteiten en waar jij voldoening uit haalt.
Voor wie
Onderwerpen waar ik je als therapeut mee kan helpen zijn bijvoorbeeld:

  • negatieve gedachten en gevoelens
  • persoonlijke ontwikkeling
  • werkgerelateerde problemen
  • stressklachten
  • overmatig piekeren
  • mentale blokkades, piekeren of overbezorgdheid tijdens en na een zwangerschap
  • somberheid
  • rouwverwerking
  • angsten
  • eetproblemen (tenzij er sprake is van een eetstoornis, hierbij is specialistische hulp nodig)
 
Voor meer informatie over de praktijk, tarieven en vergoedingen, kun je kijken op www.marletherapie.nl