Revalidatie na Corona (Covid-19)

Mensen die het Corona virus (Covid-19) hebben gehad kampen soms met de nodige restverschijnselen. Vooral diegenen die in het ziekenhuis hebben gelegen, of zelfs op de IC zijn beland merken dat ze ook bij thuiskomst nog niet weer de oude zijn. Er kunnen dan verschillende klachten en beperkingen bestaan. Het herstel na opname kan een geruime tijd duren, maar de juiste fysiotherapeutische begeleiding kan je vooruit helpen.

Klachten die mensen na het doormaken van Corona ervaren zijn onder andere vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid, verminderde spierkracht en een verminderd uithoudingsvermogen. Deze zaken kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks leven, zoals het volhouden van de dag taken, het werk, of de terugkeer naar de sportsituatie.

Fysiotherapie de Essen biedt gespecialiseerde revalidatie aan voor deze groep mensen. Onze fysiotherapeuten Marjan Oude Nijhuis en Ilse Kelder hebben een speciale cursus gevolgd, en hebben daarmee de kennis in huis om mensen die kampen met klachten na Corona zo optimaal mogelijk te revalideren. Zo nodig is er ook aandacht voor het voedingspatroon, dat doen we in samenwerking met onze diëtiste Leonie Klinkhamer van Dietistenpraktijk de Essen.

Heb je zelf Corona gehad en ervaar je restverschijnselen? Of geldt dit voor je partner of een bekende? Vraag dan naar wat onze collega’s voor je kunnen betekenen. Je kunt rechtstreeks contact met hen opnemen door te mailen naar: marjan@fysiotherapiedeessen.nl (Rossum) of ilse@fysiotherapiedeessen.nl (Oldenzaal) . Bellen met de praktijk kan natuurlijk ook: 0541-518016.


 


Therapeuten

Ilse Kelder

Ilse Kelder

Marjan Oude Nijhuis

Marjan Oude Nijhuis

 

Afspraak maken Bel ons