Blog nekpijn
6 oktober 2023
Al weer last van je nek? Er is wat aan te doen!

Heb jij steeds weer last van je nek? Dat stijve en pijnlijke gevoel? Niet goed kunnen draaien, of krijg je er ook hoofdpijn bij? Kijk dan eens verder dan alleen die nek. De oplossing van jouw klachten kan wel eens gelegen zijn in het functioneren van naastgelegen lichaamsdelen. Zoals je bovenrug, of je schouderbladen.

Dat je last van je nek hebt is helemaal niet zo vreemd. Wereldwijd is het een van de meest voorkomende klachten: ongeveer 70% van alle mensen heeft wel eens last van de nek. Gelukkig zijn nekklachten over het algemeen onschuldig, en kennen ze een gunstig beloop. Dat wil zeggen dat nekklachten binnen een week of zes vanzelf beter worden. Vervelend is dat nekpijn nog wel eens terug komt.

Om je nekklachten goed te lijf te gaan is het van belang om een goede inschatting van jouw nekklachten te maken. Heb je al eerder last van je nek gehad? Heb je momenteel andere klachten? Ervaar je veel stress, of maak je je zorgen over je nek pijn? Hoe functioneert jouw bovenrug? En je schouderbladen?

Wil je meer weten over je nekklachten, en of de fysio of manueel therapeuten van Fysiotherapie de Essen meer voor je kunnen betekenen? We horen het graag van je.

Fijne zondag,

Team Fysiotherapie de Essen
www.fysiotherapiedeessen.nl
T: 0541-518016
WhatsApp: 0683841159 (kantooruren)

< Terug naar nieuwsberichten