< Terug naar nieuwsberichten

Met een raar gevoel in het oor naar de kaakfysiotherapeut?

Met een raar gevoel in het oor naar de kaakfysiotherapeut?
FysioBlog, 18 maart 2016
#Boeskoolstad – FysioBlog

Met een raar gevoel in het oor naar de kaakfysiotherapeut?

Hallo Oldenzaal,

Regelmatig treffen onze therapeuten met een bijzonder gezondheidsprobleem. Vandaag geef ik jullie een kijkje in de keuken van de behandeling van een cliënt met nek- en kaakklachten.

Althans, dat bleek het uiteindelijk te zijn. Degene die zich in onze praktijk meldde had maanden daarvoor bij het draaien van het hoofd en knappend geluid in het oor gehoord. Sindsdien had deze persoon het gevoel dat er iets met het oor aan de hand was, en er vocht in het oor zat dat zich steeds verplaatste.

Aanvankelijk had de cliënt van alles geprobeerd om het vocht uit het oor te krijgen. Niets mocht echter baten. Ondertussen begon de cliënt zich toch zorgen te maken over deze vreemde klacht die maar aanhield. Begrijpelijk, maar ook nadelig voor het beloop van de klachten. Hier kan ik verwijzen naar mijn blog van begin 2016 over ‘de mens, het totaalplaatje’.  Angst hebben voor de klacht, of voor dat er ‘iets ernstigs’ aan de hand zou zijn kan namelijk in negatieve zin beinvloeden hoe klachten gevoeld en beleefd worden.

Uit het lichamelijk onderzoek dat ik bij de cliënt deed bleek dat er sprake was van een verstoorde functie van de nek wervelkolom, en dat de spieren in de nek- en kaakregio gespannen waren. Nadat cliënt gerustgesteld was en de functie van de nek weer op orde was verdween het gevoel van vocht in het oor al snel. De klachten waren verdwenen en de cliënt maakte zich geen zorgen meer.

Deze cliënt is behandeld met zowel kaakfysiotherapie als manuele therapie. Wilt u hier meer over weten? Klik dan op onderstaande links.

Kaakfysiotherapie:  http://tinyurl.com/hvgyaq8      
Manuele therapie: http://tinyurl.com/manueel

Prettig weekend,

Jeroen Busch
Fysiotherapie de Essen – Vertrouwde kwaliteit!

< Terug naar nieuwsberichten