< Terug naar nieuwsberichten

Zorgverzekering 2016

Zorgverzekering 2016
Zorgverzekering 2016, 22 november 2015
Zorgverzekering 2016

Aan het eind van ieder jaar is er weer veel nieuws over de zorgverzekering voor het komende jaar. Verzekeraars vechten om de verzekerden en komen met een groot arsenaal aan verschillende polissen. In werkelijkheid zijn er maar enkele grote zorgverzekeraars met een groot aantal ‘huismerken’, maar de verzekerde ziet door de bomen het bos niet meer.

Omdat er voor komend jaar financieel duidelijke verschillen zijn biedt Fysiotherapie de Essen tips en rekenvoorbeelden. Aan de hand daarvan kun je zelf besluiten welke verzekering het beste bij je past. Een beetje napluizen kan je een hoop voordeel opleveren. Het leven is al duur genoeg!

Onderstaand rekenvoorbeeld gaat uit van een gezin met 2 kinderen. Er is gekozen voor een standaard eigen risico (verplicht, en in 2016 €385 per jaar), 9 behandelingen fysiotherapie, vrije keuze voor de gewenste zorgverlener of ziekenhuis, en geen medische selectie. Tussen de haakjes wordt steeds de maandpremie inclusief €250 tandartsvergoeding weergegeven. De gegevens zijn afkomstig van www.zorgverzekeringwijzer.nl. Dit is een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Klik op de link om je eigen premie te berekenen.

Rekenvoorbeeld voor een gezin met 2 kinderen, premies per volwassene per maand:
Maandpremie DSW €106.25 (€113, incl 20 x fysiotherapie en €250 tandartsvergoeding)
Maandpremie Menzis €107.22 (€139,70, incl 12 x fysiotherapie en uitgebreidere tandartsvergoeding)
Maandpremie Zilveren Kruis Achmea €108.09 (€162,09, uitgebreidere tandartsvergoeding)
Maandpremie CZ €107.96 (€130,48, uitgebreidere tandartsvergoeding)

De invloed van de tandartsverzekering op de maandpremie blijkt groot te zijn. Omdat deze verzekering voor veel mensen relevant is, is er voor gekozen deze verzekering op te nemen in deze berekening. Zo krijg je een reëel beeld van de kosten.

DSW is op basis van de gemaakte keuzes dus de goedkoopste . De basisverzekering met standaard eigen risico (verplicht) kost per volwassene €98,75. Voor €7,5 euro per maand ( = €90 per jaar) heb je 9 per jaar behandelingen fysiotherapie verzekerd. Zou je deze niet verzekerd hebben en moeten afrekenen bij je fysiotherapeut dan zou je ongeveer €270 - €315 betalen voor 9 gebruikte behandelingen. Voor €90 per jaar koop je dat risico af.

DSW is de laatste tijd positief in het nieuws. Deze zorgverzekeraar wil op een eerlijke en transparante manier verzekeren, en vindt dat de grote zorgverzekeraars teveel macht hebben. Vind u het moeilijk om bijvoorbeeld Menzis los te laten vanwege de binding met de regio? Denk dan eens aan het DSW alternatief speciaal voor tukkers: InTwente! www.intwente.nl. Klik op de link voor de site. Een mogelijkheid om bij Menzis met korting verzekerd te zijn is het PMA collectief. Klik op www.pmazorgverzekering.nl voor meer informatie.

Disclaimer: Fysiotherapie de Essen is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in dit bericht, of geleden schade aan de hand van de gegevens in dit bericht. De berekeningen zijn gebaseerd op informatie van de genoemde websites. De verantwoordelijkheid voor het afsluiten van een passende zorgverzekering ligt bij de verzekerde.

< Terug naar nieuwsberichten