slidepix14
slidepix14

Sportfysiotherapie Oldenzaal

Sportfysiotherapie Fysiotherapie de Essen Oldenzaal
Nathalie Kip is binnen onze praktijk Master sportfysiotherapeut en echografist. Nathalie heeft persoonlijk een ruime ervaring met de danssport op hoog niveau, en begeleidt de voetballers van ZVV de Esch en Sv de Lutte. Nathalie heeft een extra 3 jarige opleiding gedaan om Master sportfysiotherapeut te worden, en combineert deze kennis met haar eigen ervaringen als sporter.

Wat is sportfysiotherapie?
Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten.

Tevens is sportfysiotherapie geschikt voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen, kan de sportfysiotherapeut u van dienst zijn. Hoe pak je dit aan? Welke training is geschikt?

Nathalie begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet zij  ook hoe belangrijk de sport voor jou en je vereniging is. Dat zie je terug in het behandelplan en revalidatieschema dat de sportfysiotherapeut met je maakt.
Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Binnen Fysiotherapie de Essen maken we gebruik van een goed ingerichte sportzaal. Indien gewenst wordt de sporter tijdens het sporten op de eigen vereniging geobserveerd, om een zo goed mogelijk beeld van de sporter en zijn omgeving te krijgen.

Met welke klachten en vragen kan ik bij de sportfysiotherapeut terecht?
-sportblessures
-andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
-blessurepreventie advies
-advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
-sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
-eerste hulp bij sportongevallen ( EHBSO )

Of sportfysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste behandeling. maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Tijdens de eerste behandeling voert de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de client. Daarna wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De sportfysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar naar jou als geheel. Waarom heb jij deze klacht?  Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

De sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Ondersteunen middels het gebruik van braces of tape, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. De sportfysiotherapeut traint je sportspecifiek en functioneel, zodat je kunt herstellen tot op je oorspronkelijke sportniveau.

Verwijzing en vergoeding
Ook sportfysiotherapie is direct toegankelijk, dat betekent dat u geen verwijzing nodig heeft. Binnen de sportfysiotherapie is het echter niet ondenkbaar dat u een verwijzing heeft van een huisarts, sportarts of specialist.

De vergoeding komt uit de aanvullende verzekering (18+), ben je onder de 18 dan ben je verzekerd van uit de basisverzekering die iedere Nederlander heeft.

 

 


 

Afspraak maken? Bel ons