slidepix14

ZwangerFit

ZwangerFit

Zwanger? Meld je aan voor ZwangerFit!

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de ZwangerFit docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden.

ZwangerFit is bedoeld voor de actieve vrouw in haar hele peripartum periode. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Advies betreffende bekken en bekkenbodem kan eveneens al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven.

Postpartum kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar ZwangerFit docent.

Deze cursus wordt binnen onze praktijk verzorgd door Marjolein Spiekstra.
Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met onze praktijk:

-info@fysiotherapiedeessen.nl
-0541-518016
of kijk je op: https://zwangerfitoldenzaal.nl/


Therapeuten

Evelien Muskee

Evelien Muskee

Marjolein Spiekstra

Marjolein Spiekstra

 

Afspraak maken? Bel ons