Bekken pijn

Bekkenpijn

Ben je zwanger, pas bevallen of heb je nog steeds klachten vanaf zwangerschap, bevalling of kraamtijd? Heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil of uitstralend in het bovenbeen? Lees dan verder, want wij kunnen wat voor jou betekenen. 

 

Bekken klachten tijdens of na zwangerschap 

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap komt veel voor, en kan verschillende oorzaken hebben. Door de zwangerschap wordt het lichaam voorbereid op de bevalling en ontstaan veranderingen in het bekkengebied. Hormonen maken niet alleen de bekkengewrichten soepeler, maar ook de gewrichten in de onderrug en de gewrichten tussen rug/bekken.
Dat kan resulteren in andere bewegingspatronen, een andere coordinatie van de lage rug en bekken regio. Daardoor kun je klachten krijgen bij (lang) lopen, (lang) staan, (lang) zitten, opstaan, of bijvoorbeeld omdraaien in bed.
 

Gerichte aanpak bekkenproblemen

Onze collega Dana Nijhuis heeft speciale cursussen gevolgd behorende bij de methode Rost. Ook Voor meer informatie over deze internationale therapie vorm, kijk je op: https://www.rosttherapy.com/nl/informatie-over-bekkenpijn-of-stuitpijn/
Binnen Fysiotherapie de Essen werkt zij waar nodig samen met onze manueel therapeuten. Ook zij hebben uitgebreide kennis van de lage rug en bekkenregio. Door kennis en kunde te bundelen bieden we jou optimale therapie en kunnen we jouw klachten zo snel mogelijk verhelpen. Je kunt Dana bereiken op: dana@fysiotherapiedeessen.nl, een whatsapp sturen (niet bellen) op 0683841159 of bellen met de praktijk: 0541-518016
 

Diastase Echo

Voor moeders vlak na de zwangerschap bieden we een echo van de diastase. Diastase is het uitrekken van het weefsel tussen de rechte buikspieren, een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. Door middels echografie de diastase te meten kunnen we je adviseren ten aanzien van sporthervatting na de zwangerschap. Onze kinderfysiotherapeut Evelien Geurts - Muskee verzorgt de diastase echo's in de praktijk. 


We bieden momenteel geen fysiotherapie gericht op klachten van de bekkenbodem, zoals incontinentie voor urine of ontlasting, of pijn bij het vrijen. Daarvoor kun je een master bekkenfysiotherapeut in de regio zoeken. Fysiotherapie de Essen is zelf op zoek naar een master bekkenfysiotherapeut. 

 

Waarom Fysiotherapie de Essen

Bij Fysiotherapie de Essen vinden we dat ieder mens zich zo goed mogelijk moet kunnen bewegen binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. Bewegen is namelijk van levensbelang, voor nu en in de toekomst. Daarom is jouw beweging óók onze zorg en werken we samen met jou aan preventie en behandeling van klachten op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zijn allen op master niveau geschoold en volgen regelmatig cursussen omdat we jou de best mogelijke diagnostiek én behandeling willen bieden.

Therapeuten

Jeroen Busch

Jeroen Busch

Nicole Elderink

Nicole Elderink

Dana Nijhuis

Dana Nijhuis