Fysiotherapie bij oncologie & Revalidatie Oldenzaal & Rossum

Met welke klachten kunt u bij een oncologie fysiotherapeut terecht?

De klachten die door een oncologie fysiotherapeut worden behandeld zijn onder andere:

pijn, conditieverlies, spierzwakte, vermoeidheid, stijfheid en verkleving van litteken en spanningsklachten

 Ook in de terminale fase, wanneer er geen genezing meer mogelijk is, kan men terecht bij de oncologisch fysiotherapeut. Dan bestaat de behandeling uit het begeleiden van de patiënt bij de steeds verder afnemende vaardigheden en het verlichten van pijn.

 Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij het intake gesprek worden de klachten besproken en worden samen met de patiënt de behandeldoelen opgesteld. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan gemaakt. Dit kan bestaan uit oefentherapie , ademhalingsoefeningen, behandelingen ter ontspanning en vermindering van pijn, en verschillende massagetechnieken.

 De laatste tijd is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten tijdens de medische behandelingen. Daaruit blijkt dat vooral bewegen een positief effect heeft op de kwaliteit van leven, de pijn, vermoeidheid en het herstel van de belastbaarheid.

 Verwijzing en vergoeding

De klachten die te maken hebben met kanker vallen bij de zorgverzekeraar onder de ‘chronische lijst  van Borst’ tot 2 jaar na diagnose of ontslag. Dat betekent dat vanaf de 21e behandeling, de fysiotherapeutische behandelingen bij of na kanker vergoed zijn. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. De eerst 20 behandelingen kunt u via uw eigen aanvullende verzekering vergoed krijgen naar de mate waarin u voor fysiotherapie verzekerd bent.

Client ervaring

Benieuwd naar een ervaring van een client? Kijk op: http://www.fysiotherapiedeessen.nl/nieuws/ervaring-van-client/
 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via info@fysiotherapiedeessen.nl of voor het maken van een afspraak belt u met ons algemeen telefoonnummer: 0541-518016.

 


Therapeut

Ilse Kelder

Ilse Kelder

 

Afspraak maken? Bel ons