Fysiotherapie bij oncologie & Revalidatie Oldenzaal & Rossum

Met welke klachten kun je bij een oncologie fysiotherapeut terecht?

De klachten die door een oncologie fysiotherapeut worden behandeld zijn onder andere:

pijn, conditieverlies, spierzwakte, vermoeidheid, stijfheid en verkleving van litteken en spanningsklachten

Ook in de terminale fase, wanneer er geen genezing meer mogelijk is, kun je terecht bij de oncologie fysiotherapeut. Dan bestaat de behandeling uit het begeleiden van de patiënt bij de steeds verder afnemende vaardigheden en het verlichten van pijn.

 Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij het intake gesprek worden de klachten besproken en worden samen met de patiënt de behandeldoelen opgesteld. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan gemaakt. Dit kan bestaan uit oefentherapie , ademhalingsoefeningen, behandelingen ter ontspanning en vermindering van pijn, en verschillende massagetechnieken.

De laatste tijd is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten tijdens de medische behandelingen. Daaruit blijkt dat vooral bewegen een positief effect heeft op de kwaliteit van leven, de pijn, vermoeidheid en het herstel van de belastbaarheid.

Verwijzing en vergoeding

Klachten door kanker vallen onder de 'chronische lijst' als er een operatie of bestraling heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat vanaf de 21e behandeling, de fysiotherapeutische behandelingen vanuit het basispakket vergoed worden. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. De eerste 20 behandelingen worden dan vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft er geen operatie of bestraling plaatsgevonden dan wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen van onze oncologie fysiotherapeut Ilse Kelder: ilse@fysiotherapiedeessen.nl. Voor het maken van een afspraak bel je  met ons algemeen telefoonnummer: 0541-518016.

 


Therapeut

Ilse Kelder

Ilse Kelder

 

Afspraak maken? Bel ons