< Terug naar nieuwsberichten

Houdingsproblemen bij kinderen

Houdingsproblemen bij kinderen
12 februari 2021
Houdingsproblemen bij kinderen

In de huidige corona tijd zijn het niet alleen de volwassenen die te lang in dezelfde houding zitten en te weinig bewegen door bijvoorbeeld thuiswerken. Ook kinderen bewegen minder: zwemlessen gaan niet door en ook binnensporten zijn niet mogelijk. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals houdingszwakte, een verminderde conditie, maar ook pijnklachten.

Een deel van de kinderen beweegt onder normale omstandigheden al te weinig, en dat wordt nu in deze periode versterkt. In deze bijzondere corona tijd zitten kinderen een groot deel van de dag, en vaak in een ongunstige houding. Valt het jou als ouder ook op dat je kind als een zoutzak met een tablet op de bank zit? Of voorover hangend op zijn bureau een online meet volgt?

Ik zie in de praktijk regelmatig houdingsproblemen bij kinderen voorbij komen. Pijn aan rug, nek, schouders en hoofdpijn zijn hierbij veel voorkomende klachten. Gelukkig is daar ook wat aan te doen. Als kinderfysiotherapeut help ik je kind bij het aanleren van een goede houding, verhelp de pijn klachten, en geef ook handvatten om in het vervolg de klachten te voorkomen. Bij kinderen met hoofdpijn werk ik samen met mijn collega Jeroen Busch, die gespecialiseerd is in de fysiotherapeutische behandeling bij hoofdpijn, en recent nog een cursus volgde over hoofdpijn bij kinderen.

Klaagt jouw kind over een pijnlijke nek? Hoofdpijn? Kan er wel wat aandacht aan de houding van je kind besteed worden? Neem dan contact met me op voor meer informatie: evelien@fysiotherapiedeessen.nl, of app me op 0683841159.

PS: Vergeet niet te gaan schaatsen met je kind!

Prettig weekend,

Evelien Geurts
Master kinderfysiotherapeut
ZwangerFit

Fysiotherapie de Essen
Zilverschoon 151 Oldenzaal
Thijplein 1 Rossum
www.fysiotherapiedeessen.nl
 

< Terug naar nieuwsberichten