< Terug naar nieuwsberichten

Sportblessures bij kinderen

Sportblessures bij kinderen
6 juni 2020
Hallo! Ik ben Evelien, master kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal en Rossum. Binnen onze praktijk hou ik mij bezig met de zorg voor kinderen vanaf de geboorte. In eerste instantie kan het dan bijvoorbeeld gaan om baby’s die extreem veel huilen of een voorkeurshouding hebben. Later komen ook problemen bij kruipen, schrijven of andere motorische ontwikkelingsproblemen voor.

Als kinderfysiotherapeut zie ik ook kinderen met sportblessures. De aanpak van blessures bij kinderen is anders dan bij volwassenen, omdat de beleving van een kind anders is en ze zich motorisch nog volop ontwikkelen. Mijn specifieke kennis van de motorische ontwikkeling van kinderen is bij de beoordeling en behandeling van sportblessures van belang. Zo is er speciale aandacht voor bijvoorbeeld het werpen, rennen, sprongkracht en stabiliteit.

Nu ook kinderen na een periode van inactiviteit lekker weer naar hun sportclub kunnen is het goed om oog te hebben voor verantwoord bewegen. Een gerichte warming up, passend bij de sport en de leeftijd, is natuurlijk een goed begin. Daarnaast is het bij kinderen met motorische problemen belangrijk om goed in kaart te brengen welke sport geschikt is voor het kind.

Bij het beoordelen en behandelen van sportblessures bij kinderen werk ik binnen de praktijk samen met een sportfysiotherapeut en podotherapeut. Op deze manier kunnen we sportblessures bij kinderen met een brede blik benaderen en herhaalde klachten voorkomen.
Heeft jouw kind een sportblessure? Heb je als ouder of trainer vragen over de specifieke sportbelasting van een kind? Neem dan gerust contact met me op.

Vriendelijke groet,

Evelien Geurts - Muskee
Fysiotherapie de Essen
Zilverschoon 151
0541-518016
 

< Terug naar nieuwsberichten