Wat een week!
Blog, 23 juni 2018
 Hallo Oldenzaal,

Wat een week! Soms heb je van die periodes dat alles in één keer lijkt te komen…

Zo is onze collega Suzanne Oost geslaagd als master oncologie fysiotherapeut. Zij is hiermee gespecialiseerd in fysiotherapie bij kanker, en heeft in een 4-jarige opleiding uitgebreide kennis opgedaan van de aandoening en hoe fysiotherapie daarbij optimaal ingezet kan worden. Klachten bij kanker die door Suzanne behandeld kunnen worden zijn onder andere pijn, conditieverlies, spierzwakte, vermoeidheid, stijfheid en verkleving van littekens en spanningsklachten. Meer informatie hierover vind je op: https://www.fysiotherapiedeessen.nl/oncologie-fysiotherapie/

Ook op praktijkniveau was er wat te vieren afgelopen week. De praktijk behaalde de audit ter verkrijging van het HKZ certificaat. Dat certificaat toont aan dat we als praktijk de zaken op orde hebben, continu werken aan kwaliteit en verbetering hiervan, en onze cliënten centraal stellen. Dát is kwaliteit waar je wat aan hebt!

Onze collega Jeroen Busch ronde zijn cursus Anderhalvelijns zorg af, een relatief nieuw concept binnen het zorg landschap. In de cursus heeft Jeroen de kennis opgedaan die hem in staat stelt mensen uit de fysiotherapie praktijk gericht te verwijzen voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis, bijvoorbeeld bloedonderzoek of een MRI-scan. In eerste instantie zal dit nog via de huisarts gedaan worden, maar naar verwachting zal dit in de toekomst direct kunnen. In verschillende landen is de wetgeving hiervoor al aangepast.

Tot slot vinden wij het geweldig om aanwezig te zijn bij de SamenLoop voor Hoop. Wat een indrukwekkend evenement is dat. Al die mensen bij elkaar om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. We maken ons op voor dag 2, en proberen ook vandaag weer geld in te zamelen voor het goede doel. Langs deze weg willen we alvast de lopers uit team Fysiotherapie de Essen bedanken voor hun inzet, en alle mensen die onze acties bij de kraam op het terrein hebben gesponsord. Wellicht zien we jou vandaag nog?

Fijn weekend!

Team Fysiotherapie de Essen

< Terug naar nieuwsberichten