Oedeem

Oedeem

U heeft last van oedeem? Houdt u vocht vast in een bepaald deel van het lichaam? Bent u geopereerd?  Er is wat aan te doen: Fysiotherapie de Essen biedt gespecialiseerde therapie op top niveau.
 

Wat doen wij voor u?

Fysiotherapie de Essen biedt uitstekende diagnostiek en behandeling van oedeem. Afhankelijk van uw klacht kunt u terecht bij onze top geschoolde oedeemtherapeuten. Indien uw oedeem samenhangt met kanker dan bieden wij ook oncologie fysiotherapie op master niveau.

Er is aandacht voor de optimale afvoer van vocht in het gebied van klachten. Dit kan middels massage technieken (lymfdrainage) of tapen/bandageren. Ook adviseren wij u in het gebruik van bijvoorbeeld steunkousen. Onze therapeuten maken samen met u een inschatting over welke therapie voor u de beste is.
 

Wat kunt u zelf doen

Specifieke oefeningen dragen bij aan een spoedig en langdurig herstel van oedeem. Ook aanpassingen in uw dagelijks leven kunnen van belang zijn voor een langdurig resultaat. Uw therapeut bespreekt dit met u.
 

Waarom Fysiotherapie de Essen

Bij Fysiotherapie de Essen vinden we dat ieder mens zich zo goed mogelijk moet kunnen bewegen binnen de eigen mogelijkheden en beperkingen. Bewegen is namelijk van levensbelang, voor nu en in de toekomst. Daarom is uw beweging óók onze zorg en werken we samen met u aan preventie en behandeling van klachten op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zijn allen op master niveau geschoold en volgen regelmatig cursussen omdat we u de best mogelijke diagnostiek én behandeling willen bieden.

Afspraak maken? 0541-518016 Afspraak maken? 0541-518016